Фармацевти облякоха жълти жилетки и в Първомай

Автор: Валерия Василева 4565
Фармацевти облякоха жълти жилетки и в Първомай

Фармацевти от Първомай също облякоха „жълти“ жилетки и се включиха в протеста на Националната аптечна камара, съобщи parvomai.net.

В Първомай трудно се намират жълти жилетки, затова някои от фармацевтите в града върху белите престилки сложиха оранжеви светлоотразителни жилетки. Целта им е да привлекат вниманието на градската общественост, че системата пречи на лекарствената грижа за пациентите и води малките и средни предприятия в бранша към фалит. 

Причината за недоволството в национален мащаб е нова европейска наредба, която влиза в сила от 9-ти февруари. За да я изпълнят, аптекарите ще трябва да направят големи инвестиции за нов софтуер. Идеята е да се регистрира всяка продажба, като така до пациентите ще достигат лекарства, които не се фалшиви. Протестиращите фармацевти в България настояват за свикване на преговори между техни представители и правителството. 

Част от аптеките в Първомай са готови на 20 февруари да се присъединят към колегите и да останат затворени, ако дотогава правителството не бъде откликне на поканата им за разговори.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина