Две деца от Първомай отиват на международен космически лагер

Автор: Plovdiv Now 3847
Две деца от Първомай отиват на международен космически лагер

Община Първомай и Център за творческо обучение отпускат две пълни стипендии на победителите в конкурс за есе или видео есе на английски език. Средствата ще послужат за участие в международен космически лагер Space Camp в Турция.

В надпреварата се допускат ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Първомай с интереси в науката, технологиите и владеещи английски език. Те ще се борят с авторски есета или свои видеа до 15 април 2019 г. по една от следните теми:

Тема 1: Промени ли НАСА света за 60 години?

Тема 2: Екзопланетите - Нови светове.

Тема 3: Изненада! Аз съм извънземно!

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 400 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн до изтичането на крайния срок на 22 април в 00:00 часа. Резултатите ще бъдат обявени до 26 април 2019 г.

Двамата стипендианти ще имат възможност да се обучават в космическия лагер Space Camp Turkey заедно с връстници от цял свят, общувайки на английски език. Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България - spacecamp.cct.bg или директно през този линк или на https://forms.gle/pzw3CvSsEouUiXD96.

За допълнителни въпроси могат да пишат на [email protected] или да се свържат с организаторите на телефон 0882 506 425. Конкурсът се провежда в рамките на сформираното през 2018 г. сътрудничество между Община Първомай и Център за творческо обучение в областта на образованието.

Стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари) и е в размер на 1250 долара.

Източник: parvomai.net.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина