Дванадесетокласничка седна на директорския стол на първомайската гимназия

Автор: Plovdiv Now 3838
Дванадесетокласничка седна на директорския стол на първомайската гимназия

Ученици поеха управлението на Професионалната гимназията по селскостопанство „Васил Левски“, Първомай  ни за един ден. Мария Петкова от XII а клас стана директор на училището, като получи ценни напътствия от госпожа Генова. Мартина Митева от IX а клас бе заместник-директор по учебната дейност, а Елена Петрова от IX а клас седна на горещия стол на главния счетоводител госпожа Гъделева. Седемдесет и двама младежи от всички класове заеха местата на своите учители.

Някои преподаваха уроци по предметите от общообразователна и професионална подготовка, а други се запознаха отблизо с работата на класните ръководители и на административните служители на училището ни. Денят започна с работна среща на ръководния екип на гимназията с учениците, които през деня поеха функциите му. След срещата всички заеха позициите си. Титулярите запознаха младежите с естеството на работата си и им дадоха възможност да свършат част от нея. Директорът Мария Петкова и заместник-директорът за деня Мартина Митева направиха проверка на присъствието на учениците в часовете, посетиха учебни занятия, отговаряха на имейли, извършваха административна работа и запознаха с документи, които регулират работата в сферата на образованието. Главният счетоводител за един ден Елена Петрова осчетоводи приходи и разходи за месец април, изготви касов отчет и справки към него.

На оперативна среща със заместник-директора класните ръководители се запознаха с предстоящи училищни дейности за повишаване информираността на учениците. Педагогическият съветник Красимира Камова от IX а клас работи по превенция на зависимостите, като проведе беседа с ученици, изработи листовки, подготви и  проведе анкетно проучване по темата. Тя направи и грамоти за награждаване на изявени ученици. С работа с компютърни системи, ъпдейти и системни настройки, както и с отстраняване на проблеми бяха ангажирани момичетата на позицията информационни и комуникативни технологии. Мирослава Панева от XII б клас, която бе в ролята на завеждащия административната служба, се запозна с организирането и обработването на входящата и изходяща кореспонденция.

Денят на ученическото самоуправление завърши с работна среща, на която учениците изразиха удовлетвореността си от почерпaния опит.Те определиха деня като интересен, забавен, вълнуващ и динамичен. Много от тях признаха, че никак не им е било лесно да са в обувките на учителя. Денят на ученическото самоуправление се проведе по инициатива на Ученическия съвет с пълната подкрепа на целия педагогически и административен екип на Професионалната гимназия.

Parvomai.NET

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина