Двама са в болница след тежката катастрофа край Първомай

Автор: Plovdiv Now 7809
Двама са в болница след тежката катастрофа край Първомай

Двама мъже са под лекарско наблюдение след тежката катастрофа между село Градина и Първомай, за която TrafficNews съобщи вчера. Припомняме, че лек автомобил мерцедес е навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал странично лек автомобил „Сузуки“. Пострадали са 48-годишният водач на първата кола и негов спътник, на 46 години.

Вторият автомобил е управляван от 24-годишна жена. Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на участниците са отрицателни. Причините и обстоятелствата, довели до катастрофата, се разследват в РУ-Първомай.

Според читатели на TrafficNews и потребители в социалните мрежи, мерцедесът е с регистрационен номер „А УУУУУУ“, а негов притежател е Янко К. Читателите ни твърдят, че автомобилът се е движил с изключителна висока скорост и е навлязъл в завой с над 200км/ч.

Добавят още,  че това не е първият случай, в който въпросния шофьор предприема рискови действия на пътя, чрез които застрашава не само собствения си живот, но и този на останалите.

Преди няколко месеца бе публикуван клип в социалните мрежи с рисковото шофиране по АМ „Тракия”  на въпросния водач, който  застана на мушката на КАТ и на експертите от Европейския център по пътна безопасност.

„Този водач с рег. номер РВ АУУУУУ беше засечен и от наш екипна АМ "Тракия". Между км 140 и км 160 нарави безброй нарушения. Най-фрапиращите бяха осемте пъти изпреварване отдясно и петте пъти изпреварване през лентата за принудително спиране (аварийна лента)”, написа тогава Диана Руссинова.

Според читателите ни шофьорът многократно е създавал предпоставки за пътни инциденти и това е поредния такъв случай, който се е разминал на косъм без жертви.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина