Димитър, причинил смърт на пътя край Първомай, не призна вина! Не помнил нищо с часове

Автор: Ива Модова 5794
Димитър, причинил смърт на пътя край Първомай, не призна вина! Не помнил нищо с часове

„Не може да признаем вина и да поскаме делото да се гледа по съкратената процедура. Димитър не помни нищо. Има бели петна. Няма спомен за катастрофата, за пътуването в колата. От тръгването му от работа до събуждането в болницата -  не помни. Губят му се часове”, това заяви адвокат Величка Иванова, защитник на Димитър Йорданов, подсъдим по обвинение за смърт на пътя.

Припомняме, че младият мъж е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, след като е нарушил два члена от Закона за движение по пътищата. От обвинителният акт става ясно, че Димитър е управлявал возилото си близо 150 километра в час преди фаталния удар.

Припомняме, че в 7:30 часа на 20 ноември бе получен сигнал за челен сблъсък на разклона за село Виница между сеат и ауди.

На място са се отзовали екипи на полицията и Спешна помощ. Шофьорът на сеата е бил качен в линейката, но е загинал на път за болницата. 19-годишният шофьор на аудито бе откаран в лечебно заведение с тежка фрактура.

Същият е навлязъл в насрещното и се врязал в сеат. В следствие на удара загива 32-годишният Михаил Иванов.

Днес в съдебна зала семейството на починалото момче не дойдоха, макар да са редовно призовани.Те се представляваха от адвокат Стоян Марински. Юристът депозира молба за конституиране на семейство Иванови като частни обвинители, която бе уважена от магистратите.

По време на разпоредителното заседание стана ясно, че Димитър не признава вина. Той поиска делото да се гледа по общия с разпит на свидетели и вещи лица. Йорданов отказа да дава обяснения или да прави други изявления.

Председателят на съдебния състав насрочи делото по общ ред, като първото заседание ще е след съдебната ваканция.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина