Данъчните погнаха търговски обекри край Първомай и в Хисаря

Автор: Соня Желязкова 9804
Данъчните погнаха търговски обекри край Първомай и в Хисаря

Търговски обекти в първомайското село Искра напълниха списъка за нарушители на НАП. Служители от териториалното поделение на приходната агенция са извършили серия от проверки в населеното място, а при някои от тях са били открити данни за данъчни престъпления.

След като при предходна инспекция с принудителна мярка "Запечатване" бе заплашена каравана на понички, работеща срещу кметството в Искра, през тази седмица с акт са се сдобили още четири обекта.

Сред тях е магазин за хранителни стоки на централния площад в селото. Обектът е регистриран на името на едноличен търговец „Тими - Златка Гайдажиева“. На същата локация проверка е била извършена и на кафе-аператив, собственост на „Веселина - Николина Кумчева“ ЕТ. При акцията акт е получило и физическото лице Георги Касавълчев, който управлява търговска дейност в павиолионче – отново на площада в центъра на Искра. Магазин за плодове и зеленчуци на ул. „Христо Ботев“, регистриран на фирмата „Мими-Мария Демирева“ ЕТ, също е заплашен със запечатване заради нарушения.

Припомняме, че при налагане на принудителната административна мярка „Запечатване" въпросните обекти може да затворят врати за срок от 14 дни до месец. Най-честата причина за този санкция са нередности като – неиздаване на касов бон, неизправност в касовите апарати или неоторизирани софтуери за отчитане на продажби.

Освен тях в списъка през изминалата седмица е попаднал и пловдивският спортен клуб „Самодива“ на ул.“Даме Груев“ в Пловдив. Същото се занимава с преподаване на спортна аеробика, акробатични танци, спортни танци, и цялостна физическата подготовка и култура на деца, подрастващи и възрастни хора. Регистрирано е на сдружението „Спортен клуб Самодива“,  представлявано в България от Диана Станчева и Даниела Трендафилова. същото извършва и търговия със спортни стоки и сценични костюми.

Залата им в район "Южен" бе ремонтирана с помощна на Община Пловдив преди година и половина. 

Сред нарушителите е и каса на бар-басейн, намиращ се на алея Момина сълза в Хисаря. Заведението „Извора“ е регистрирано на фирмата „Цветан Трончев“ ЕТ и упражнява дейност бизнес основно в хотелиерския и ресторантьорския бранш.

Автосервиз на ул. „Кукленско шосе“ 12 в Пловдив също е попаднал в списъка с нарушители. Обектът е стопанисван от  физическо лице - Стефан Стефанов.

Съдбата на обектите, създали предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка „Запечатване“, все още не е решена. Собствениците им имат право да обжалват мярката, наложена им от инспекторите, в срок от 30 дни. Тя може да бъде вдигната и по молба на търговеца заплащане на имуществена санкция. При повторно нарушение обаче не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина