Дадоха на АПИ терена в Първомайско за строеж на новия мост над Марица

Автор: Plovdiv Now 10944
Дадоха на АПИ терена в Първомайско за строеж на новия мост над Марица

Агенция „Пътна инфраструктура“ получава безвъзмездно за управление имот в Първомайско. Теренът е публична държавна собственост в местността „Асанова ада“, село Градина, община Първомай. Това реши правителството на днешното си заседание.

Теренът е с площ 1,875 дка и попада в обхвата на ремонта на третокласния път III - 667 Плодовитово - Асеновград от км 6+470 до км 7+100. Нужен е за изграждане на нов мост над река Марица и пътна варианта.

Съществуващото сега съоръжение по трасето на третокласния път е построено през 1930 г. Габаритът на моста не отговаря на пътния обхват, поради което преминаването на превозни средства се осъществява с изчакване и в двете посоки.

Невъзможността за възстановяване на експлоатационното състояние на съоръжението налага изграждането на нов мост, който ще отстои приблизително на 15 метра от съществуващия, като в проектната разработка се предвижда нова пътна варианта за промяна трасето на път III - 667 в участъка от км 6+470 до км 7+100, с оглед обособяване на подходи от двете страни на реката.

Припомняме, че АПИ избра изпълнител за строителството на едно от най-компрометираните съоръжения в Пловдивска област. Консорциум „Хеброс 2019” с водещ участник „ПСТ Груп” ЕАД е бил класиран на първо място за изграждането на нов мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград, който се намира край Първомай.

Компанията е дала оферта от 5,8 млн. лева С ДДС.

Новият мост ще бъде с обща дължина 228,55 метра.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина