Браво! 10-годишният Ицо Костов от Първомай показа на батковците в Германия как се играе бадминтон

Автор: Plovdiv Now 5571
Браво! 10-годишният Ицо Костов от Първомай показа на батковците в Германия как се играе бадминтон

Бадминтонистът Христо Костов стана първи в групата на 15 годишните на Коледен турнир в Германия.

Бившият състезател на КФВС „Атлет“ от 5 месеца живее и учи в Бремен заедно със семейството си. През това време той усвоява език и не е тренирал любимият си спорт. Когато се почувствал готов отново да отдели от времето си за любимата игра, родителите му го записали в местния отбор – ПСЖ - Бремен. Още на пробите треньорите открили колко талантливо дете е Ицо. Само 4 тренировки по-късни му предложили да се включи в турнир в съседния град Бремерхавен. При това преценили, че може да прескочи не една, а цели две възрастови групи. Така 10-годишното българче след 2 седмици се изправило срещу 15-годишни германчета, съобщи parvomai.net.

"Тръгна плахо. Притесняваше се как ще се справи с толкова големи играчи, с новите треньори, с всичко... Дадохме му кураж и го накарах да повярва в себе си и да покаже кой е и откъде идва. И така и стана. На корта доказа всичко. Без загубен мач спечели турнира“, разказа майка му Милена. 

Христо напредва бързо в Германия. Всеки ден отделя по 3 часа за изучаване на немски. След това ходи на училище, където се справя много добре. А сега вече и тренира.

Майка му е убедена, че ще се справи, защото е получил отлична основа както в бадминтона от треньорите Илиян и Красимир Кръстеви, така и от учителите в СУ „Златаров“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина