Болницата в Първомай ще има нов управител след конкурс

Автор: Plovdiv Now 4966
Болницата в Първомай ще има нов управител след конкурс

Предстои да бъде проведен конкурс за възлагане на управлението на болницата в Първомай съгласно Закона за лечебните заведения. Договорът на настоящия управител д-р Румяна Бойлова е от 2013 година, като с решение на ОбС от 2016 година той е удължен с 3 години, което се прави еднократно.

В този смисъл тази година трябва да бъде проведен конкурс за директор на лечебното заведение. Изискванията към кандидатите е да притежават съответното образование по медицина и по здравен мениджмънт, трудов стаж над 5 години и да не са осъждани.

Документите се подават в деловодството на Община Първомай до 15 април 2019 г. Провеждането на конкурса преминава през 3 етапа – проверка на документи, представяне на Програма за развитие и дейността на МБАЛ – Първомай и събеседване с кандидатите.

Конкурсът ще се проведе на 16 април 2019 година. За организацията и провеждането на конкурса  се сформира комисия, в която общинските съветници излъчиха за свои представители д-р Петя Маджарова, Светозар Славчев и Красимир Ямалиев.

Източник и снимка: parvomai.net

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина