Благодетелка от Франция дари имот в Първомайско, волята й е да има мемориал на загиналите за България

Автор: Plovdiv Now 4400
Благодетелка от Франция дари имот в Първомайско, волята й е да има мемориал на загиналите за България

Имот под формата на дарение получи община Първомай. Благодетелката е г-жа Ангелина, която чрез свой пълномощник е предоставила безвъзмездно 441 кв. метра в село Драгойново в близост до църквата. Храмът също е възстановен със средства на Ангелина.

Волята на дарителката е теренът да бъде използван за създаване на кът за отдих за жителите и гостите на селото и да се превърне в мемориал на загиналите във войните за национално освобождение на България.

Ангелина Димова е родена в село Драгойново през 1934 година. Любовта я отвежда във Франция, където става известен парфюмерист, въпреки че е имала шанс да стане певица в България. Галя, както я наричат близките ѝ в България или Анжелин - във Франция, е крупен дарител, готова е да помогне за всяка кауза, утвърждаваща българските и християнски ценности.

Имотът вече е собственост на общината, след като и общинските съветници гласуваха да бъде прието дарението и го включиха в списъка на „Програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост през 2019 г.“

Източник и снимка: parvomai.net.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина