Джеймс от село Брягово: Всеки ден благодаря на Бога, че живея в България

Автор: Plovdiv Now 6460
Джеймс от село Брягово: Всеки ден благодаря  на Бога, че живея в България

Джеймс-Гилбърт Лийвър или както е познат на хората в първомайското село Брягово – Гилбърт, постави началото на поредица срещи с чужденци, живеещи в селото. Идеята за тази "Английска вечер" е на Лозка Борисов - председател на читалище "Развитие".  В обстановката на обновената библиотека Гилбърт разказа за живота си и за разликите между българите и англичаните, пише parvomai.net.

Още в началото на разказа си подчерта, че всеки ден благодари на Бога, че живее в България и в Брягово и въпреки това не спести критичното си отношение към въпросите, които често му задават тук: „Защо дойде в България?; На колко години си?; За колко купи тази къща?“. Той с удоволствие е приел поканата за тази среща и по своя инициатива подробно разказа за живота си, но подчерта, че такова навлизане в личното му пространство е необичайно за един англичанин.

За разказа си беше подбрал илюстрации от интернет, защото по думите му преди да дойде в България е изхвърлил всички свои снимки и спомени от миналото. Срещата беше много приятна, а задушевна атмосфера беше в резултат както на типичното чувство за хумор на Гилбърт, така и на отрупаната с лакомство маса, дело на жените от селото. След презентацията си англичанинът отговори и на редица въпроси, срещата продължи в неформалната обстановка на чаша вино. Хората в Брягово разказват, че Гилбърт е един от тях, контактен и социален. Неотдавна е подарил е печка за библиотеката, с която ще се отопляват през зимат

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина