Агресията в училище обсъждат с тийнейджъри в Първомайско

Автор: Валерия Василева 6072
Агресията в училище обсъждат с тийнейджъри в Първомайско

По темата "Агресията в училище" разговаряха психолог и социален работник от Център за обществена подкрепа с учениците от VII клас на Основно училище „Христо Ботев“, село Градина. Инициативата е на Районен съд - Първомай и е в рамките на организираната съвместно от Министерство на образованието и науката и Висш съдебен съвет образователна програма, съобщиха от пресцентъра на съда

С примери от детски приказки „Червената шапчица, „Мечката и лошата дума“, „Пепеляшка“, „Красавицата и звяра“ лекторите по темата провокираха вниманието на присъстващите прогимназисти с примери за проявяващи агресивно поведение герои и изведоха основната теза, че агресията, освен че е навсякъде около нас, съпътства човешкото съществуване от най-древни времена.

С доказателства от своя житейски опит учениците с охота участваха в дискусията и отговаряха на зададените им въпроси: можем ли да общуваме без обиди, защо човекът е агресивен, как изглежда и как се чувства агресивният човек, как можем да се справим с агресивното поведение.

Подготвената предварително компютърна презентация онагледи разказа на лекторите с интересни подробности по темата.

Беседата с учениците на Основно училище „Христо Ботев“ е пета от поредицата планувани срещи, организирани от първоинстанционния съд в рамките на Образователната програма.

През втория учебен срок предстои запознаване с мерките за защита на правата на малолетните и непълнолетните като жертва на домашно насилие, и възпитателните мерки, налагани на малолетни и непълнолетни при противообществени прояви.

Инициативата ще приключи на 16 април 2019 година в обявения от Районен съд – Първомай Ден на отворените врати, когато участниците в Образователната програма ще затвърдят наученото чрез провеждане на викторина и симулативен съдебен процес в Съдебната палата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина