24 ловни дружини осветиха знамената си на голям събор край Първомай

Автор: Plovdiv Now 8470
24 ловни дружини осветиха знамената си на голям събор край Първомай

На 26 септември 300 заклети ловци се събраха на ежегодния събор на Ловно рибарско дружество „Марица“ на стрелковия комплекс на дружеството. В условията на пандемия традиционното събиране бе съпроводено от редица условия и ограничения и се проведе малко по-късно от обичайното, предава parvomai.net. Гости на събитието бяха Данаил Тошков – главен секретар на Националния ловно рибарски съюз, представители на сродни организации и институции, представители на местната власт.

Председателят на дружеството Тодор Баръмов даде старт на събора с пожелание за наслука и успехи в ловностопанските мероприятия. Той отправи специални благодарности към всички, които са съдействали за провеждането на организационните дейности. Поздравителен адрес от Община Първомай беше връчен от заместник-кмета Ружди Салим. „Вярвам, че всички Вие следвате пътя на традициите и пазите най-важните морални качества: любов към родината и нейната природа, братска всеотдайност и грижа за животинския свят“, се казва в него. 

За поредна година част от събора бяха различни състезания, в които ловците демонстрираха стрелкови умения. В отборното състезание по ловна стрелба първи станаха представителите на ЛРД- Милево, следвани от дружините на Първомай 2 и Богданица. Индивидуални победители са Борис Милев от ЛРД Милево, Николай Милев от същата дружина и Желязко Илиев от ЛРДБогданица. Точен мерник показаха и момчета и момичета до 14 години, синове и дъщери на съюзните членове. Победители станаха Мартин Точков и Ивайла Мандева. На съпътстващата киноложка изложба бяха избрани най-красивите ловни кучета, в която победител стана кучето на Севгин Мехмед - Атем.

След награждаването на победителите, бяха осветени знамената на 24-те ловни дружинки. Водосветът беше извършен от отец Александър Ангелов, който пожела на всички добра слука и спазване на правилата За доброто настроение тази година се грижеше оркестър „Първомай“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина