19-годишният Димитър, причинил меле със загинал край Първомай, застава пред съда

Автор: Plovdiv Now 6875
19-годишният Димитър, причинил меле със загинал край Първомай, застава пред съда

19-годишният Димитър, който причини зверската катастрофа на пътя Пловдив-Първомай в края на ноември миналата година, се изправя пред съда. Младият мъж е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, след като е нарушил два члена от Закона за движение по пътищата.

Припомняме, че  в 7:30 часа на 20 ноември бе получен сигнал за челен сблъсък на разклона за село Виница между сеат и ауди.

На място са се отзовали екипи на полицията и Спешна помощ. Шофьорът на сеата е бил качен в линейката, но е загинал на път за болницата. 19-годишният шофьор на аудито бе откаран в лечебно заведение с тежка фрактура.

От обвинителният акт става ясно, че Димитър е управлявал возилото си близо 150 километра в час преди фаталния удар. Същият е навлязъл в насрещното и се врязал в сеата.

По време на днешното заседание ще стане ясно по какъв ред ще се гледа делото. Ако 19-годишният младеж се признае за виновен, още днес той ще се сдобие с присъда. Другият сценарии – не признаване на вина, ще доведе до разпит на всички свидетели и вещи лица.

Предстои да разберем каква ще е съдбата на Димитър.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина