175 кг нелегален тютюн иззе полицията в Първомай, хванаха и продавача, и клиентите

Автор: Plovdiv Now 5613
175 кг нелегален тютюн иззе полицията в Първомай, хванаха и продавача, и клиентите

Специализирана полицейска операция по противодействие на държането и разпространението на акцизни стоки без бандерол е проведена вчера в Първомай.

На изхода на града в посока село Градина е спрян лек автомобил Фолксваген Пасат със сливенска регистрация. В колата са открити близо 26 кг тютюн на ситна люспа, разпределени и превозвани в полиетиленови чували. В превозното средство са пътували четири лица, чиито адресни регистрации са на територията на град Нова Загора.

Пътуващите заявили, че са закупили тютюна непосредствено преди извършването на проверката. В хода на работата е установено, че безакцизната стока е купена от криминално проявен мъж от Първомай. Продавачът е задържан. Последвало е претърсване и изземване в стопанисвано от него помещение в района на ромската махала в града, където са  открити 54,5 кг тютюн на листа и 95,2 кг тютюн на ситна люспа, както и средства за производството на акцизни стоки без бандерол.

Всички установени и съпричастни към престъпленията лица са задържани в РУ Първомай за срок до 24 часа. Образувани са две досъдебни  производства, свързани с държане и продажба на акцизни стоки без бандерол. Материалите са докладвани на Районна прокуратура - Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина