Затягат мерките за ползване на питейната вода в Перущица

Автор: Plovdiv Now 19752
Затягат мерките за ползване на питейната вода в Перущица

Администрацията на община Перущица напомня на жителите да не разходват неправомерно на питейната вода. Става дума за случаи, когато водата се ползва за поливане на земни площи, миене на улици, моторни превозни средства и други нарушения.

ВиК затяга мерките за водата в Пловдивско. Няколко от кметовете в областта – на Перущица, Карлово, Раковски, Куклен и Хисаря, вече са получили писма лично от управителя на дружеството Спартак Николов. В тях се настоява да се затегне контролът в малките населени места и да се установи извършват ли жителите неправомерно разходване на питейна вода. Става дума за случаи, когато водата се ползва от хората за поливане на земни площи, миене на улици, моторни превозни средства и други нарушения.

В писмата Николов напомня, че водата във водоснабдителната система е публична общинска собственост и съгласно закона трябва да се използва само за питейни и битови нужди. И призовава при констатирани нарушения да бъде уведомявано ръководството на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД - Пловдив.

Проблемът е много актуален в последните месеци, когато редица български населени места са заплашени или направо страдат от режими на водата точно заради безотговорното й разходване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина