За 24 май: Деца пращат светлинки към небето над Перущица

Автор: Plovdiv Now 9656
За 24 май: Деца пращат светлинки към небето над Перущица

Перущица ще отпразнува 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с празничен видео клип. Тази година, за съжаление, няма да се състои традиционното шествие с фенерчета заради противоепидемичните мерки, съобщават от Общината.

Избран е друг вариант - всички деца и техните семейства да излязат пред домовете си на 23-ти май, в часовете между 21:00 и 21:30 часа, да запалят своите фенерчета и така да бъде почетено святото дело на славянските първоучители Св. Св. Кирил и Методий. Дрон над Перущица в този момент и ще заснеме децата и празничните светлинки.

На 24 май ще бъде публикуван поздравителен видео клип, по случай празника. В него ще бъдат приветствани всички учители, ученици, културни и просветни дейци и общественици от Перущица, от кмета на града г-жа Мария Вълканова. Ще бъдат обявени наградените сред тях за доказани постижения, за което ще им бъдат връчени грамоти и награди осигурени от община Перущица. Част от видеото ще включва записа от дрона на децата със запалените фенерчета.

Снимка: архив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина