Видеоекран ще излъчва тържествата в Перущица за 145 години от Априлската епопея

Автор: Plovdiv Now 9595
Видеоекран ще излъчва тържествата в Перущица за 145 години от Априлската епопея
Окончателната програма в Перущица за предстоящото тържествено отбелязване на 145-та годишнина от Априлската епопея е готова и кметът Мария Вълканова я сподели със съгражданите си. Ето какво ще се случва в града:
 
На 9 май 2021 г. от 11.00 ч. пред Историческия музей ще се състои церемония по издигане на националния флаг на Република България. Тържеството ще продължи с шествие за поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на братя Хаджитилеви, паметникът на Петър Бонев и костницата в Историческата църква „Св. Архангел Михаил“. Ще има и кратка тържествена програма.
 
Кулминацията на тържественото отбелязване на Априлската епопея е същия ден от 20.30 ч. на Паметника на трите поколения. Там ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника на тримата старци-парламентьори, ще се представи историческа възстановка на епизоди от Априлското въстание и ще се проведе тържествена заря-проверка, с участието на военен гарнизон и военен духов оркестър.
 
Предвид отдалечеността на Паметника на трите поколения от центъра на града и ограниченото място за паркиране до него и с цел избягване на струпване на много хора, предвид епидемичната обстановка в страната, пред Младежкия дом в Перущица ще бъде поставен видеоекран, на който ще се излъчва програмата от Паметника на трите поколения. Събитието от Паметника ще може да се гледа в реално време и в YouTube, като инструкции за включване и детайли за това ще споделя допълнително.
 
"Призовавам всички, които изберат да присъстват на Паметника на трите поколения, да са без автомобили", написа кметът.
 
Празничната програма ще продължи и на 10 май – празника на Перущица. От 17.30 ч. в Историческата църква „Свети Архангел Михаил” ще бъде отслужена панахида за загиналите в Априлското въстание в Перущица.
 
От 18.00 часа на площада пред Младежкия  дом ще започне празнична програма с участието на децата от учебните и образователните институции в града и читалище „Просвета-1862“.
 
"Нека заедно се преклоним пред паметта и подвига на нашите предци, дръзнали преди 145 години да подготвят и проправят пътя на Освобождението на България!", казва Мария Вълканова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина