Талантливите деца на Перущица наредиха изложба от шедьоври, за да помогнат на свои съграждани СНИМКИ

Автор: Деница Лещева 12453
Талантливите деца на Перущица наредиха изложба от шедьоври, за да помогнат на свои съграждани СНИМКИ

Истински произведения на изкуството подредиха деца от Перущица тази сутрин в Туристическия информационен център. Сградата отвори врати на втория ден от Коледа, за да посрещне родители, близки и съграждани, които се включиха в благородната кауза на малчуганите. Целта е чрез изложбата да бъдат събрани средства, с които да бъдат подпомогнати възрастни и деца в нужда.

Инициативата е на Евангелската църква в Перущица, а красивите творби са дело на деца между 8 и 12-годишна възраст. Не без помощта на по-възрастни художници, децата са успели да пресъздадат библейски сцени, като Ноевия ковчег, Рождество Христово, неизгарящата къпина, която Мойсей видял при планината Хорив. Повечето от картините бяха продадени за няма и един час от откриването на "Рождествената изложба". Освен чрез закупуване на картини, посетителите имаха възможност да подпомогнат каузата чрез кутиите за дарения, разположени в Туристическия център.

Средствата от изложбата ще бъдат разпредени в две кампании - "Деца служат на деца" и "Деца служат на възрастни", споделя организаторката Спаска Ставрева - Ценова. Малки и възрастни перущинци ще получат лакомства и хранителни продукти, или пък парични дарения. Сред хората, които ще бъдат подпомогнати, е и семейство с две деца, което наскоро е претърпяло тежка загуба, разказва Спаска. 

Изложбата ще може да бъде посетена само днес. Ето и някои от красивите творби, нарисувани от младите перущинци:

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина