Страхотни фотографии на три деца в Перущица! Журито определи победителите

Автор: Plovdiv Now 19300
Страхотни фотографии на три деца в Перущица! Журито определи победителите

Журито на конкурса за фотография на тема "Историята на Перущица през погледа на детето", обявен от Историческия музей в града, излъчи победителите. Оценяващите бяха доц. д-р Веселина Вачкова - директор на Историческия музей, Константин Петров - магистър по фотография и Кристина Василева - екскурзовод в Историческия музей.

На първо място и 150 лева журито писъжда на фотографията на 14-годишния Георги Шиков - „Паметникът над Перущица“. Снимката по уникален начин улавя богатствата на Перущица - историята и великолепната природа. Фотокрафията се отличава с добра линейна композиция и цветопредаване.

Второто място и 100 лева комисията дава на Ивайло Грозданов, на 9 години, за снимката му „Мрачният паметник“ с интересен ъгъл на заснемане, който създава усещане за загадъчност и величие.

Доника Чочева заема трето място и 50 лева с фотографията „Руините на Червената църква „Света Богородица“ и фотографията на паметника "Трите поколения" - единствената снимка, която акцентира върху „тихата” камбана, символ на пробуждането и на християнската вяра, която ни е помогнала да се съхраним и да устоим.

На следващите седем участника, класирани от журито, ще бъдат изпратени грамоти за участие, като техните имена и 7 фотографии ще бъдат публикувани на Facebook-страницата на ИМ Перущица и сайта на Музея museumperushtitsa.com, рубрика „Перущенски светлописи“.

Припомняме, че преди дни беше определен и победителят, фаворит на публиката в конкурса. Това е именно класираната на трето място 14-годишна Доника Чочева, която се състезава с оригинална своя снимка на паметника "Трите поколения", която ще бъде публикувана на сайта на ИМ Перущица в рубрика „Перущенски светлописи“.

Фотографията на момичето е увековечила кулата с камбана като своеобразен кръст, символ на християнството - най-високото място на Мемориалния комплекс „Трите поколения”. Паметникът е в чест на загиналите за свобода на България герои от Перущица - в борбите за национално освобождение, в Септемврийското въстание през 1923 година и преврата от 9-ти септември 1944 година.

Източник: Исторически музей - Перущица

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина