След дълбокия сняг към Връховръх - пътят е почистен

Автор: Plovdiv Now 14207
След дълбокия сняг към Връховръх - пътят е почистен

Пътят от Перущица за Скобелево не е изчистен от натрупалия сняг, а на места са се образували и заледявания - това твърди местен жител. По думите му, дейностите по почистването в участъка, който се стопанисва от община Перущица, се извършват от местен жител, с помощта на трактор. 

"С тази фуражоразпръсквачка нито има пясък по пътя, нито снегът е изчистен. Напротив - всичко е в коловози лед и си разбиваме колите", твърди местният. Той разказа, че по време на снеговалежите от последните дни на мястото са се натрупали 70 см. сняг. По време на почистването тракторът паднал в канавка и останал там, твърди мъжът. 

trafficnews.bg се свърза с кмета на общината Мария Вълканова. Тя заяви, че сигналът е постъпил в администрацията и вече е проверен. По думите ѝ участъкът от 7 км., който се поддържа от общината, вече е разчистен от натрупалия сняг и в момента се опесъчава. 

"Местният, който го чисти, почистваше и миналата година. Има техника и се справя чудесно", обясни тя. 

Припомняме, че снеговалежите от последните дни създадоха затруднения в областта. Преди два дни автомобил закъса на същия път, в близост до село Скобелево. Водачът подал сигнал на 112 посред нощ, съобщиха от община "Родопи", която поддържа въпросния участък. В спасителната акция се е включил екип на пожарната служба и колата е била изтеглена.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина