Сесиите на градските старейшини да бъдат пряко излъчвани - предлагат жители на Перущица

Автор: Plovdiv Now 6663
Сесиите на градските старейшини да бъдат пряко излъчвани - предлагат жители на Перущица

Сесиите на Общински съвет да бъдат излъчвани на живо - това предложение бе повдигнато на последното заседание на старейшините в Перущица. Идеята е на местен жител, а председателят на местния парламент Иван Муров се е ангажирал то да бъде включено в дневния ред на следващата сесия. 

Предложението е провокирало противоречиви реакции от страна на съветниците. От администрацията са обяснили, че не притежават необходимия ресурс за заснемане на сесиите. Инициаторът Николай Велев обаче е изтъкнал, че не е нужен голям бюджет, а единствено тяхното съгласие, пише Радио Перущица.

Съветникът Георги Злачев е поел инициативата да входира предложение до Общинския съвет. Очаква се то да бъде гласувано през месец март. 

Идеята за живо предаване на общинските сесии намери широка подкрепа от страна на жителите на града. Перущинци коментираха в социалните мрежи, че с интерес биха проследили обсъждането на входираните предложения от съветниците. Според местните няма значение дали заседанията ще бъдат предавани в онлайн пространството, или пък ще бъдат публикувани подробни протоколи от сесиите, стига да бъде постигната по-голяма прозрачност.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина