С важни въпроси и предложения мина открита приемна на кмета в Перущица

Автор: Plovdiv Now 8303
С важни въпроси и предложения мина открита приемна на кмета в Перущица
С важни въпроси и предложения от граждани мина открита приемна на кмета и част от служителите на администрацията в Перущица.
 
На срещата присъстваше и председателят на Общински съвет Екатерина Тошкова.
 
Въпросите, които жителите на общината поставиха, бяха свързани с липсата на канализация в няколко крайни улици, лошото състояние на пътната инфраструктура, подобряване състоянието на Гробищния парк, чистотата и безстопанствените кучета.
 
Имаше предложения за преместването на Общинския пазар и ограничаване на паркирането в центъра на града, както и създаването на паркинг в близост до централната градска част.
 
Акцентирано беше върху проблема със захранването от електроразпределителното дружество EVN в някои части на Перущица.
 
Предложи се публично да се обявят имената на хората, които не са платили своите данъци.
 
Имаше идея за оформянето на пешеходна алея от края на бул. “Иван Вазов” по пътя за Йоаким Груево до Червената църква.
 
"Част от поставените въпроси можем да разрешим в най-скоро време, но някои от тях като проблема с безстопанствените кучета са национални и трудно ще решим без общи усилия и мерки на национално ниво. Проблемът с EVN не е в правомощията на Общината, но поех ангажимент да поставя въпроса, като кмет, за разрешаване пред EVN", казва Мария Вълканова.
 
Някои предложения ще бъдат взети под внимание при подготовката на проекти за кандидатстване за финансиране. За съжаление, все още не е стартирал новият програмен период на Европейския съюз 2021-2027 за финансиране на проекти и възможностите за кандидатстване за външно финансиране са ограничени.
 
"Благодаря на всички, които се включиха активно в откритата приемна!", добавя кметът.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина