Ремонтират по проект улична мрежа и тротоари в Перущица, слагат и нови спирки

Автор: Plovdiv Now 5587
Ремонтират по проект улична мрежа и тротоари в Перущица, слагат и нови спирки
Община Перущица сключи тристранен договор с Държавен Фонд „Земеделие“ и Сдружение „МИГ Перущица-Родопи“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 год. за проект „Реконструкция на площадно пространство с автобусни спирки на бул.“Иван Вазов“, ул.“П. Бонев“, ул.“Д. Малинчев“, ул.“Проф. К. Гълъбов“, ул.“Цар Симеон I“ и ул. „Крайречна“ в Перущица. Стойността на проекта, подаден през предходния мандат е 61 304,54 лв. и е със срок на изпълнение 24 месеца от подписване на договора, съобщи кметът г-жа Мария Вълканова.
 
Целта на проектното предложение е да се извършат, макар и в малък обем, строително-монтажни работи по реконструкцията на уличната мрежа и тротоарите по бул. "Иван Вазов" и неговите пресечки до площадното пространство пред автогарата в Перущица, както и доставката и монтажа на 2 броя спирки за нуждите на обществения транспорт и населението на общината.
 
С поставянето на тези 2 спирки в централната част на града и предвид поставените вече 4 спирки през изминалата година, община Перущица ще е решила проблема с липсата на покрито и подходящо място за чакащите обществен транспорт хора.
 
При кандидатстването по публичните мерки от Стратегията на МИГ Перущица-Родопи могат да кандидатстват само двете общини от територията на МИГ и реално няма конкуренция.
 
"За съжаление при обявения прием от МИГ преди почти 2 години, община Перущица е подала само този малък проект и не се е възползвала от предимствата на Местната инициативна група.За сравнение проектите на община Родопи по същия прием са на стойност около 550 000 лева. Все пак одобреният проект ще окаже положително влияние върху качеството на живот на населението на Перущица и се радвам, че с подписването на договора, стартира работата по него", каза още кметът г-жа Вълканова.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина