Приказни феи и танцуващи кукли превзеха площада в Перущица ВИДЕО и СНИМКИ

Автор: Деница Лещева 16323
Приказни феи и танцуващи кукли превзеха площада в Перущица ВИДЕО и СНИМКИ

Вчерашният ден бе същински празник за децата на Перущица. Площад "27-ми априлий" се превърна в сцена на куклено представление, флаг шоу и много усмивки. Събитието бе свързано с проекта "Не/познатите в Перущица", който наскоро получи одобрение и стана част от програмата на "Пловдив 2019".

Сред атракциите бяха три феи, които забавляваха децата със сапунени балони, а малчуганите се надпреварваха да запечатат момента, като се снимат с тях. Същинската част на програмата започна с марионетното шоу "Кабаре" на кукловода Георги Гъделев. Изключително забавни за децата бяха изпълненията на куклата Елвис Пресли, както и народна ръченица, изпълнена от куклен ансамбъл. А някои от "танцьорите" раздадоха сладки изненади на послушната публика.

Програмата продължи с флаг шоу в изпълнение на Спортен клуб "Дивинитас". Интересната хореография бе изпълнена под звуците на етно ритми. Целта на събитието бе да представи уличното изкуство на перущенци. 

Проектът "Не/познатите в Перущица” се разработва от Община Перущица в партньорство с НЧ "Просвета - 1862" и Сдружение на и за хора с увреждания "НАДЕЖДА“. 

На 1 септември тази година ще се проведе и уоркшоп под мотото „Можем”. С това ще бъде даден старт на творческа работилница с  представители на хората в неравностойно положение от Сдружение на и за хора с увреждания "Надежда”.

В целевата група на проекта попадат граждани на Перущица от всички възрастови групи, които по различни причини са отдалечени от културните центрове и от съвременните културни ценности, деца и подрастващи, които да се запознаят и развият апетит към създаване и представяне на улично изкуство. Ще могат да се включат и до 10 представители на хората в неравностойно положение, членове на СНЦ „Надежда”, гр. Перущица.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина