Приет е бюджетът за 2021 на Перущица, ето какви дейности са планирани

Автор: Plovdiv Now 8192
Приет е бюджетът за  2021 на Перущица, ето какви дейности са планирани
Общинският съвет на Перущица прие бюджета за 2021г.
 
В него се планират следните по-важни дейности:
- Проектиране и изграждане на Клуб на пенсионера и хората с увреждания в непосредствена близост до Туристически информационен център Перущица
- Проектиране, подмяна на водопровод и играждане на канализация на ул. “Марица”
- Преместване на Домашен социален патронаж Перущица в бившия стол на ОУ “Петър Бонев. Сградата е общинска собственост и не се ползва от повече от 20 години, а помещенията, в които се приготвя храна за над 100 човека в момента са в изключително лошо състояние и ремонтните дейности за тях биха стрували в пъти повече. Възможността за осигуряване на топъл обяд на учениците, чрез кетъринг, както е било последно, преди години, ще остане, като за целта се запазва помещението ползвано за столова.
- Ремонт и оборудване на помещение в имота, част от който е предоставен и се ползва от ОУ “Петър Бонев” за многофунционална спортна зала за фитнес, силови спортове и други. Помещението е общинска собственост, празно и неизползваемо от около 10 години, като последно в него е имало шивашки цех.
- Извършване на текущ ремонт на части от общински път Скобелево – Перущица – Йоаким Груево и на части от уличната мрежа на града
-Полагане на асфалтова настилка по ул.”Трети март”
 
Планирано е разширяването на настоящото Общинско предприятие за социални дейности с дейности по благоустрояване. Така, чрез предприятието, ще бъде възможно без договори с фирми да се извършват дребни ремонтни дейности, да се поддържат зелените и други обществени площи, гробищния парк, уличното осветление, да се полагат тротоарни настилки и да се извършват други дейности по благоустрояването с минимални средства, съобщава кметът г-жа Мария Вълканова.
 
През 2021 ще бъде извършен и основен ремонт на площад “27-ми Априлий”, средствата за който са осигурени от настоящото правителство на Република България.
 
Очаква се финансиране за ремонт на 10 улици в Перущица, както и за изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води, с довеждащ колектор и водопровод до нея.
 
През изминалата 2020г. са входирани и два проекта за ремонт на водопроводната мрежа, както и един за рекултивация на закритото сметище и има очакване, че поне по част от тях също ще бъдат одобрени и финансирани.
 
"Продължавам да работя по осигуряването на средства за цялостен ремонт на пътя Скобелево-Перущица-Йоаким Груево, както и за други значими за Общината проекти.
 
Желанието ми е Перущица да се превърне в едно по-добро и приятно място за живот, с добра инфраструктура и развити туризъм и земеделие. С услуги за младите хора и грижа за възрастните и хората с увреждания.
Благодаря на всички общински съветници на ОбС Перущица, които подкрепиха бюджета на община Перущица за 2021г., както и на всички, чиято подкрепа ежедневно получавам!", заяви кметът г-жа Вълканова.
 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина