Представят роботчето Финч в Перущица

Автор: Plovdiv Now 10534
Представят роботчето Финч в Перущица

Презентация как работи роботчето Финч ще напарви днес в НЧ „Просвета-1862“ в Перущица представител на Народна библиотека „Иван Вазов” в Пловдив. Финч е доста забавен и развива интуитивното мислене на по-малките ученици. Може да се движи във всички посоки, да издава звуци, да пее и дори да композира мелодии. Презентацията на уменията му се организира в рамките на програмата за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

Община Перущица и НЧ „Просвета-1862“ подготвят редица мероприятия, посветени на празника. Планувани са срещи с автори на детски книги, които ще бъдат най-вълнуващи за децата и учениците. В навечерието на 24 май ще се състои уникалното шествие с фенерчета, което е традиция в Перущица. Цяла седмица малчуганите подготвят и рисуват своите фенерчета, за да ги запалят вечерта на 23 май на централния площад. 

След празничната програма Кметът на община Перущица Ради Минчев дава коктейл в читалището за всички настоящи, пенсионирани учители  и културни дейци.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина