Перущица в навечерието на големия ден, почита паметта на героите в Априлската епопея

Автор: Plovdiv Now 3222
Перущица в навечерието на големия ден, почита паметта на героите в Априлската епопея

Перущица е в навечерието на големия ден, когато ще почете паметта на героите и 144 години от Априлската епопея. Ще има панихида, поднасяне на венци, празнична програма и заря. 9 май е и празникът на града.

Поради ограниченията, свързани с извънредната ситуация и необходимостта от спазване на социална дистанция, мероприятията ще бъдат излъчени в 11 часа, на 9-ти май 2020 г., онлайн във фейсбук групите на града. С грижа за здравето община Перущица призовава гражданите да си останат вкъщи и да спазват противоепидемичните мерки.

От 21 часа, в официалната фейсбук страница на кмета на общината г-жа Мария Вълканова, ще бъде публикуван видео клип с тържествена програма, създадена с  доброволното участие на хора и самодейци от Перущица.  В програмата за отбелязване на годишнината от Априлското въстание г-жа Вълканова ще произнесе слово по повод подвига на героите, ще бъдат излъчени кадри от издигането на националния флаг на Република България, а деца и жители на Перущица ще представят литературни и музикални произведения.

След излъчването на програмата ще има тържествена заря. Тя ще бъде изпълнена от Паметника на трите поколения, което ще даде възможност да се наблюдава от всяко място в града.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина