Огнището от COVID-19 пламнало от сбирка на евангелисти в Перущица, пренесло се и в Раковски

Автор: Plovdiv Now 16542
Огнището от COVID-19 пламнало от сбирка на евангелисти в Перущица, пренесло се и в Раковски

„При този брой положителни проби, решихме да свикаме спешна пресконференция. Истината е, че от няколко дни очакваме това, предвид случая в Перущица. Проведено е масово събиране, а кметът на Перущица  не е бил уведомен”, каза Каназирева. Първият болен е пастора от местната евангелистка църква. Той е хоспитализиран в УМБАЛ „ Св. Георги”.  Общо шестима са болните в Перущица.

Положителните проби за цялата Пловдивска област са 10, а 12 са обявени заради грешката в системата от вчера, когато не бяха отчели всички случаи.

„На събитието в Перущица били поканени лектори от различни областни градове, имало и хора от Варна, като се смята, че оттам е тръгнала заразата”, каза областният управител.

Контактните лица са 20, като са взети мерки от полицията. Движението ще бъде ограничено, но няма да се слагат КПП-та, тъй като може да има циркулация на вируса. МВР ще следи има ли движение и  дали спазва ли се карантината на тези хора.

Другите 5 положителни проби са от Община Раковски, но те са свързани с Перущица, тъй като заразените са били на въпросната сбирка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина