Областният управител и шефът на полицията дават брифинг за огнището в Перущица

Автор: Plovdiv Now 13880
Областният управител и шефът на полицията дават брифинг за огнището в Перущица

Пресконференция в областна управа ще се проведе в 10:00 часа във връзка с новото огнище на COVID-19 в областта. Вчера бяха констатирани 5 случая в Перущица, които са в ромския квартал „Запад”.  

Общо случаите на COVID-19 в областта са 12 за последните 24 часа, като към момента не е ясно откъде са останалите 7.

На брифинга ще присъства кметът на Перущица Мария Асенова Витанова – Вълканова, както и представители на РЗИ.

Към момента се предполага се, че заразата е тръгнала от мъж на 54 г., който е настанен в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив за лечение. Няколко дни лицето е било отпаднало, с кашлица и неразположение. След извършен преглед при личния лекар, се диагностицира с пневмония. Назначено му е домашно лечение, но състоянието му се е влошило и тогава постъпва в болница. Взета му е проба за изследване на COVID-19, която е положителна.

След установената положителна проба лицата, които са били контактни със заразения, също са тествани и са установени още 4 лица с положителни проби. Те са поставени под 14-дневна карантина в домашни условия, която се следи и спазва стриктно.

За това от днес 18 юни, временно ще бъде блокирано движението на жителите на кв. ”Запад” извън него. Допустимо ще бъде излизането от там само в наистина неотложни случаи, като посещение на болница например. От Вас, неговите жители, зависи това ограничение да отпадне по-скоро.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина