Доброволци и дарители дадоха нов живот на “Въстанието на героична Перущица“

Автор: Plovdiv Now 18886
Доброволци и дарители дадоха нов живот на “Въстанието на героична Перущица“
Третото издание на книгата "Въстанието на героична Перущица" е вече факт. Автор е проф. д-р Константин Гълъбов, почетен гражданин на Перущица.
 
Успехът е благодарение на екип доброволци и с подкрепата на дарители. Събрани са 3300 лева и това е позволило преиздаването на книгата, съобщава във фейсбук инициаторът на кампанията Пейо Тотов.
 
Изданието се посвещава на 145-ата годишнина от Априлското въстание от 1876 г. 
 
"Благодарение на всички, спомогнали за реализирането на проекта, книгата ще достигне до библиотеки и читалища в страната и ще бъде достояние на още едно поколение, което да помни и слави героичното ни минало!", казват от доброволческия екип.
 
Предстои и следващ проект през 2022 година - преиздаването на хумореските на проф. д-р Константин Гълъбов.

Проф. Константин Спасов Гълъбо е роден на 17.04.1892 г. в Перущица. Завършва славянска филология в СУ „Св. Кл. Охридски”; немска филология с философия и история на изкуството в Гьотинген и Кьолн, Германия с титла „Доктор на Кьолнския университет”. Доцент и професор по немска филология в СУ „Св. Климент Охридски” в София. Редактира и печата различни литературни вестници и списания и исторически трудове. Посвещава изцяло произведенията си на своя роден град. Починал е на 25. 12. 1980 г. в София.

Новото издание на "Въстанието на героична Перущица" съдържа и имената на всички дарители.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина