Нови петима заразени с коронавирус в Перущица

Автор: Plovdiv Now 13818
Нови петима заразени с коронавирус в Перущица

Пет нови случая на COVID-19 са регистрирани в община Перущица. Всички те са от кв.”Запад”. Предполага се, че заразата е тръгнала от мъж на 54 г., който е настанен в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив за лечение, съобщи кметът на Перущица Мария Витанова-Вълканова.

Няколко дни лицето е било отпаднало, с кашлица и неразположение. След извършен преглед при личния лекар, се диагностицира с пневмония. Назначено му е домашно лечение, но състоянието му се е влошило и тогава постъпва в болница. Взета му е проба за изследване на COVID-19, която е положителна. От РЗИ съобщиха, че към момента няма промяна в състоянието на лицето.

След установената положителна проба лицата, които са били контактни със заразения, също са тествани и са установени още 4 лица с положителни проби. Те са поставени под 14-дневна карантина в домашни условия, която се следи и спазва стриктно. Лицата не проявяват симптоми на заболяването и са в добро общо състояние. Всички те обаче са имали доста контакти през последните няколко дни, взети са проби на всички контактни лица, но не всички са с готови резултати към момента и в тази връзка е възможно да има още заразени.

Предвид това от утре, 18 юни, временно ще бъде блокирано движението на жителите на кв. ”Запад” извън него. Допустимо ще бъде излизането от там само в наистина неотложни случаи, като посещение на болница например. От Вас, неговите жители, зависи това ограничение да отпадне по-скоро.

„Моля, спазвайте добра лична хигиена, бъдете дисциплинирани и си останете вкъщи. Към момента на територията на Общината има 18 лица, поставени под карантина, поради пристигане от рискова държава, а на 122 карантината вече е изтекла. Излекуваните лица са 2. С отпадането на повечето ограничителни мерки значително нарасна и рискът от разпространение на заразата. Изглежда всички решихме, че опасността е отминала, но това не е така.  Нека да продължим да спазваме част от мерките, срещу разпространението на COVID-19, като имаме предвид, че социалната дистанция е на първо място.  Нека всеки да прояви лична отговорност и самодисциплина, тъй като, предпазвайки себе си, ние пазим и другите. Заедно ще се справим!”, призова кметът на Перущица.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина