Нови мерки за пожароопасния сезон въведоха в Перущица

Автор: Plovdiv Now 6265
Нови мерки за пожароопасния сезон въведоха в Перущица

Перущица въведе нова порция мерки за предотвратяване на пожари в опасния летен сезон. Припомняме, че всичи общини въведоха задължителни противопожарни мерки още при обявяване на пожароопасния сезон. 

Новите разпоредби касаят най-вече собствениците и ползвателите на земеделски земи. Забравява се тютюнопушенето, паленето на огън и паркирането на моторни превозни средства на територията на посевите, както и в радиус 50 метра от тях от момента на настъпване на восъчна зрялост на културите до окончателното им събиране. През същия период не се разрешава и извършването на ремонтни дейности по линейните обекти, преминаващи през посевите. 

Новата наредба забранява и паленето на стърнища и растителни отпадъци на територията на земеделските земи и извън нея. Водачите на земеделска техника трябва да зареждат гориво на пожарообезопасените места при неработещ двигател, както и да познават и спазват разпоредбите за пожарна безопасност. 

Съгласно предишната заповед, в Перущица е формирана доброволна "Гасаческа група". От своя страна, ръководителите на ловната дружина и горското стопанство трябва да създадат специализирани дружини за гасене на горски пожари. 

Доброволците ще бъдат уведомявани в случай на постъпил сигнал за пожар. Всички граждани, които забалежат такъв, са длъжни да подадат сигнал на телефон 112 или да уведомят Община Перущица на 03143 2391.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина