Улично изкуство завладява Перущица тази събота

Автор: Валерия Василева 10622
Улично изкуство завладява Перущица тази събота

Перущица ще стане част от проекта Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Градът на Петър Бонев получи одобрение по отворената покана "ЧИТАЛИЩА" на Общинска Фондация "Пловдив 2019". Проектът „Не/познатите в Перущица” ще бъде разработен от Община Перущица в партньорство с НЧ "Просвета - 1862" и Сдружение на и за хора с увреждания "НАДЕЖДА“. 

Местната общност ще може да се запознае с магията на уличното изкуство чрез спектакъл с кукли-марионетки и кокили шоу тази събота. Събитието ще се проведе на 28 април 2018 год. от 17.00 ч. на площад „27-ми Априлий” с участието на формация "Дивинитас" и кукловода Георги Гъделев.

На 1 септември тази година ще се проведе и уоркшоп под мотото „Можем”. С това ще бъде даден старт на творческа работилница с  представители на хората в неравностойно положение от Сдружение на и за хора с увреждания "Надежда”.

В целевата група на проекта попадат граждани на Перущица от всички възрастови групи, които по различни причини са отдалечени от културните центрове и от съвременните културни ценности, деца и подрастващи, които да се запознаят и развият апетит към създаване и представяне на улично изкуство. Ще могат да се включат и до 10 представители на хората в неравностойно положение, членове на СНЦ „Надежда”, гр. Перущица.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина