Млад художник карикатурист скоро с изложба в Перущица

Автор: Plovdiv Now 6614
Млад художник карикатурист скоро с изложба в Перущица

Младият художник карикатурист Ник Бебенов скоро ще подреди изложба в Перущица. Преди няколко дни той беше гост в града, а неговото посещение е вдъхновено от прекрасните впечатления на други художници, които са гостували в Перущица и са представяли своите творби в картинна галерия „Даново училище“, съобщават от Туристическия информационен център.

Николай Бебенов, с артистичен псевдоним НИК, е една изключително интересна творческа личност. Завършва специалност Изобразително изкуство, след което продължава да учи анимационна режисура под ръководството на проф. Доньо Донев и проф. Константин Джидров във факултет „Филмово и ТВ изкуство“ в София, към ВСУ „Черноризец Храбър“ във Варна.

Рисува от много малък, а преди да стигне до карикатурите, „стажът“ му преминава през портрета, живописта и скулптурата, макар и за кратко. През студентските си години се занимава повече с анимация, илюстрация, комикс и карикатура. Именно това е времето в което установява, че карикатурата е неговата специалност.

Негови карикатури в постоянни експозиции се намират в музей „Дом на хумора и сатирата“ – Габрово, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Литературно-художествен музей „Чудомир“ и „Бах Архив“ към къща-музей „Йохан Себастиан Бах“ - гр. Лайпциг, Германия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина