Кой “доставя“ бездомни кучета в Перущица?

Автор: Иван Маринов 6400
Кой “доставя“ бездомни кучета в Перущица?

Популацията на бездомни кучета в Перущица нараства непрекъснато, сигнализираха пред Plovdivnow.bg жители на града. Глутниците, които се разхождат в района на спортната зала, стават все по-големи. От местната администрация твърдят, че са взети всички необходими мерки за кастрация и обозначаване на четириногите. В същото време в града се появяват "нови попълнения". Перущинци разказват, че са засичали мистериозен бял бус в района на гробищния парк да стоварва бездомни кучета, и се притесняват, че "доставката" на животни от други райони е редовна практика. 

Кой е инициаторът на тази кампания засега остава загадка. По думите на очевидци, кучетата, които се появяват в града, не са кастрирани и са без ушни марки.

"Най-притестителното е, че след четириногите има и аргесивни. Глутницата често окупира спортната зала и скача срещу всеки автомобил или пешеходец, който се появява", разказа живееща в близост жена. 

Пред наш репортер градоначалникът Ради Минчев заяви, че е чувал за мистериозното возило, но не го е виждал лично. Той допълни, че редовно се подават нови заявки към ОП "Зооветеринарен комплекс" в Пловдив. Техни служители хващат бездомните кучетата, кастрират ги и ги връщат в града. Вероятността обаче бусът да "доставя" кастрирани и обозначени четириноги, е нулева.  

"При последната ни заявка от предприятието нямаха възможност да реагират моментално. Съвсем скоро обаче започваме нова акция. За съжаление, усилията ни не дават бърз резултат, защото кучета се появяват постоянно", коментира кметът, "Продължаваме да следим нещата. Ако белият бус е истински, ще го хванем", гарантира Минчев. 

Шефът на Зооветеринарен комплекс Георги Божев също сподели, че екипът на предприятието не е могъл да реагира при последната заявка. Категорично обаче отхвърли възможността негови служители да са връщали некастрирани животни в района на гробищата. 

"Всичките ни бусове са оборудвани с джипиес и са брандирани. По този начин те могат да бъдат разпознати. Возилата могат да бъдат проследени във всеки един момент", обясни той. 

Засега белият бус остава местна легенда. Броят на бездомни кучета обаче, постоянно се увеличава. Според наши читатели, животните идват от други населени места.  

Снимка: Илюстративна

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина