Кметът на Перущица призовава хората да дадат мнение по важен въпрос

Автор: Plovdiv Now 21128
Кметът на Перущица призовава хората да дадат мнение по важен въпрос
Кметът на Перущица - г-жа Мария Вълканова, призовава съгражданите си да вземат участие в анкетата по-долу, за да изразят мнение по един важен въпрос. 
 
Касае се за предложение на кмета за промяна на предназначението на имот в близост до квартал “Запад” от зеленина, в по-голямата му част осеяна в момента с боклуци, които периодично се чистят, в територия за жилищно застрояване. На последната сесия на Общинския съвет на Перущица, обаче, предложението е отхвърлено.
 
"Нека всеки желаещ гласува по съвест до 22 април, когато ще публикувам резултата и ще се съобразя с мнозинството", апелира г-жа Вълканова, а ето и линк към анкетата:
 
Вижте какво заяви още кметът по темата:
 
Предложих тази промяна, защото Перущица има нужда от повече територия за жилищно строителство. Градът става все по-привлекателно място за живеене, а и хората живеещи в него са с доходи, които им позволяват да строят нови домове.
 
В публичното пространство се появиха опити за насаждане на етническа омраза и разделение, както и опити за превръщането на темата в политическа и съответно предизборна. А с решението за промяна на предназначението не стартира процедурата за продажба. Продажба се извършва чрез търг и след изрично решение от Общинския съвет за продажба и утвърждаване на начална тръжна цена. Исках сега да променим статута, за да се случи това по-лесно и да се използва утвърждаването на изготвения вече ПУП на кв. “Запад”.
 
Уверявам Ви, че нямам личен интерес за разлика от всички коментиращи на висок глас и че имотът, за който става въпрос е с размери, непозволяващи превръщането му във втори кв. “Запад”. А и кой и как реши, че всички, които закупят имот там някой ден, ако бъдат обособени по-малки парцели, ще са от ромски произход? И нима има проблем в съжителството между двата етноса в Перущица?
 
Към настоящия момент има много къщи, дори в центъра на града, които са изкупени от роми, но това не е притеснило нито продавачите, нито сега е проблем за живущите в съседните сгради.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина