Каква е ситуацията с коронавируса в Перущица тази сутрин?

Автор: Plovdiv Now 17296
Каква е ситуацията с коронавируса в Перущица тази сутрин?

Няма обявени нови случаи на коронавирус в Перущица тази сутрин. Към момента петима жители на града са с положителен резултат, както и пастор, който е настанен в болница. Общо 20 души са под карантина. В града няма напрежение.

От вчера  жандармерия стои на входа на ромската махала, точно пред църквата, в която е било събирането и е тръгнала заразата. Извършва се проверка на всички автомобили, които влизат и излизат от квартала.  

„Ситуацията е спокойна, всички се придвижват до работните си места и няма проблеми. Хората, които са под карантина са без симптоми“, коментира кметицата на града Мария Вълканова в ефира на БТВ.

Кметът на града заяви, че в кметството не са получили информация за масовото събиране на пастори, което се е провело и от където се твърди, че е пламнала заразата.

Църквата продължава да работи. Продължава и дезинфекцията в града, като има засилено полицейско присъствие. Униформените не позволяват да има струпване на хора.

„Има притеснение. Хората от махалата вчера държаха да знаят кои са заболелите, за да могат да вземат мерки. Трябва да спазваме дистанция и всичко ще бъде наред“, каза  Вълканова.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина