Издават нова книга за хилядолетната история на Перущица

Автор: Plovdiv Now 9925
Издават нова книга за хилядолетната история на Перущица

Предстои издаването на нова книга за многовековната история на Перущица. Изданието ще бъде със заглавие „Духова могила: дотам и отвъд (осем хилядолетия от историята на Перущица и региона й)“ с автор доц. д-р Веселина Вачкова - Директор на Историческия музей в Перущица.

За пръв път ще бъдат представени най-ярките моменти в културното минало на града от основаването на палеолитното селище в Пастуша до драматичните събития през 1876 г.

Разказът започва, разкривайки тайнствената история на най-голямата археологическа забележителност на Перущица – Духова могила. След това, на около 150 стр., изобилстващи с атрактивен илюстративен материал, повествованието постепенно се разгръща назад и напред във времето за да очертае една наистина не само забележителна, но и изключително вълнуваща история. В нея Перущица-Драговец придобива роля и облик, много различни от досегашните, които я превръщат в място за търсене колкото на национална гордост, толкова и на духовни откровения и интелектуални приключения

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина