Фирми от Пловдив и София искат да ремонтират пътя Перущица - Йоаким Груево

Автор: Иван Маринов 38095
Фирми от Пловдив и София искат да ремонтират пътя Перущица - Йоаким Груево

Двама кандидати са подали оферти за ремонт на пътя Перущица - Йоаким Груево. Отсечката от години се нуждае от цялостна рехабилитация и създава главоболия на местните жители, които предпочитат заобиколни пътища, за да се придвижат от Перущица до Пловдив. Повече от половината от настилката е в кръпки, но нови дупки зейват след всеки пороен дъжд. Още в началото на мандата местната управа посочи ремонта на пътя като един от приоритетите си. 

Преди месец стартира обществена поръчка за изпълнител на ремонта, като прогнозната стойност е 4 291 660,34 лв. без ДДС. От местната администрация предвиждат рехабилитация и локални ремонти на 80% от пътя. Кандидатите, които са подали оферти, са пловдивската фирма "Пътинженеринг" ЕООД и софийската "Автомагистрали Хемус" АД. 

В най-компрометираните участъци от пътя са предвидени изкъртване на съществуваща, изкопи и полагане на натрошен камък и преасфалтиране. След приключване на локалните ремонти, се предвижда полагане на два слоя асфалт по целия участък. Предвижда се и почистване на банкетите, попълването им с трошен камък, почистване на съществуващи и изкопаване на нови пътни окопи. В момента банкетите по цялото трасе са обрасли с растителност и възпрепятстват отводняването на пътното платно. Отводнителните окопи също са обрасли, на места дори са зарити, е уточнено в техническите параметри на поръчката.

Ремонтът следва да продължи не повече от 180 календарни дни. С коя от двете фирми ще бъде подписан договор - предстои да стане ясно след отварянето на  ценовите предложения. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина