Два дни тържества в Перущица за 145 години от Априлската епопея и празника на града

Автор: Plovdiv Now 29317
Два дни тържества в Перущица за 145 години от Априлската епопея и празника на града

Готова е програмата за честванията в Перущица на 145-ата годишнина от Априлската епопея. Събитията ще бъдат в два поредни дни.

На 9 май 2021 г. от 11 ч. пред Историческия музей в града ще се състои церемония по издигане на националния флаг на Република България. Тържеството ще продължи с паметно шествие с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на братя Хаджитилеви, паметника на Петър Бонев – организатор и водач на въстанието в Перущица и историческата църква „Св. Архангел Михаил“.

Кулминацията на празничната програма е същия ден от 20.30 ч. на Паметника на трите поколения над града с военен строй, възстановка на епизоди от Априлското въстание и тържествена заря-проверка. Пред Младежки дом Перущица ще бъде поставен видеоекран, на който в реално време ще се излъчва програмата от Паметника на трите поколения.

Празничната програма продължава и на 10 май – празникът на Перущица.

От 17.30 ч. в Историческата църква „Свети Архангел Михаил” ще бъде отслужена панахида за загиналите в Априлското въстание в Перущица. 

От 18 часа на площада пред Младежки дом Перущица ще започне празнична програма с участието на децата от учебните и образователните институции в града и читалище „Просвета-1862“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина