Децата на Перущица фотографират града си, за да участват в конкурс

Автор: Plovdiv Now 6514
Децата на Перущица фотографират града си, за да участват в конкурс

Историческият музей в Перущица обявява он-лайн конкурс за любителски фотографии, в който се допускат за участие деца и младежи до 18-годишна възраст.

Темата на конкурса е „Погледът на детето върху историята на Перущица“, като всеки фотограф може да участва с до 3 снимки.

Снимките трябва да са в дигитален формат JPEG, а файловете не трябва да са по-големи от 10 MB.
Допускат се следните допълнителни обработки на снимката:
- обработка на яркост и контраст;
- изостряне на изображението;
- прекадриране на снимката.

Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали.

Участниците в конкурса трябва да изпращат снимките си на адрес: [email protected], като към всяка фотография трябва задължително бъдат добавени: заглавие на снимката, име на автора и телефон за връзка.
- телефон за връзка

Журито, което ще оценява фотографиите е в състав: Доц. д-р Веселина Вачкова - Директор на ИМ Перущица, Константин Петров - магистър по фотография, Кристина Василева - екскурзовод в Исторически музей - Перущица. Решението на журито не може да бъде оспорвано.

Стартът на конкурса беше даден на 15 октомври, краят му е в 20.00 часа на 15 януари 2020 г.

Снимките могат да се изпращат по всяко време между началото и края на фотоконкурса. Те ще бъдат публикувани на Facebook-страницата на Исторически музей - Перущица, като по този начин ще бъде видна и реакцията на публиката.

На 24 януари 2020 г. ще бъде обявен спечелилият наградата на публиката, като неговата фотография ще бъде публикувана на Facebook-страницата на ИМ Перущица и сайта на музея /museumperushtitsa.com/, рубрика „Перущенски светлописи“.

На 30 януари 2020 г. ще бъдат обявени първите трима носители на „Награда на ИМ Перущица“, като наградените 3 фотографии ще бъдат публикувани на Facebook-страницата на ИМ Перущица и сайта на Музея /museumperushtitsa.com/, рубрика „Перущенски светлописи“.

1-во място - 150 лева
2-ро място - 100 лева
3-то място - 50 лева

На следващите седем участника, класирани от журито, ще бъдат изпратени грамоти за участие, като техните имена и 7 фотографии също ще бъдат публикувани във фейсбук и сайта на музея.

Източник: Исторически музей - Перущица

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина