Деца рисуват героите на Перущица, обявен е конкурс

Автор: Plovdiv Now 7635
Деца рисуват героите на Перущица, обявен е конкурс
Онлайн конкурс за рисунка на тема „Въстаниците на Перущица" обяви Историческия музей в града. Поканени да участват са деца до 18 години.
Подтемите са Петър Бонев, Спас Гинов, Братя Тилеви, Димитър Малинчов, Кочо Честименски.
 
Всеки автор може да участва с максимум 3 рисунки.
 
Приемат се рисунки, изпълнени в различни живописни и графични техники, както и компютърно-генерирани изображения. В дигитален вид да са представени във формат JPEG.
 
Изпращането на рисунките се извършва по електронен път на адрес [email protected]. със следната добавена информация: заглавие, име на автора, телефон за връзка.
 
Конкурсът се открива на 25.02.2021 г. и продължава до 20 часа на 10.05.2021.
 
Рисунките могат да се изпращат по всяко време между началото и края на конкурса. Те ще бъдат публикувани на Facebook страницата на ИМ Перущица, като по този начин ще се проследява реакцията на публиката.
 
На 20.05.2021 г. ще бъде обявен носителят на "Награда на публиката" като неговата рисунка ще бъде публикувана на Facebook-страницата на ИМ Перущица и на сайта на Музея museumperushtitsa.com в рубрика „Перущенски светлописи“.
 
На 25.05.2021 г. ще бъдат обявени първите трима носители на „Награда на ИМ Перущица“ като наградените 3 рисунки ще бъдат публикувани също на Facebook страницата на ИМ Перущица и сайта на Музея museumperushtitsa.com в рубрика „Перущенски светлописи“.
 
Награди са:
1-во място - 150 лева с грамота
2-ро място - 100 лева с грамота
3-то място - 50 лева с грамота
 
На следващите трима участници, класирани от журито, ще бъдат изпратени грамоти за участие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина