Деца - посланици на здравето от Пловдив, Първомай, Перущица и Сопот се борят за награда

Автор: Plovdiv Now 7170
Деца - посланици на здравето от Пловдив, Първомай, Перущица и Сопот се борят за награда

Общо 60 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас са допуснати до участие в XII-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2019/2020 г., иницииран в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020, съобщават от Министерство на образованието.

Сред одобрените проекти има и такива на ученици от Пловдивско, а именно:

„Активни и здрави заедно" на Начално училище "Христо Ботев" в Първомай;

„Здравословно хранене и физическа активност" на Основно училище „Йордан Йовков" в Пловдив;

„Училище за здраве - да растем здрави и щастливи" на Основно училище „Петър Бонев" в Перущица;

„Здрав дух-здраво тяло" на Национална търговска гимназия в Пловдив;

„Тетрадка за алкохол и цигари" на Езикова гимнацзия "Пловдив";

„Здравето избери - да си готин забрави" на Професионална гимназия „Генерал Владимир Заимов" в Сопот.

Припомняме, че конкурсът е организиран от Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на околната среда и водите, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Офиса на Световната здравна организация (СЗО) за България, Българския младежки Червен кръст и Представителството на Европейската комисия в България.

Тазгодишното поредно издание на конкурса ще продължи до 10 май 2020 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни. Тогава на официална церемония ще бъдат отличени авторите на 60-те проекта-финалисти. Наградени ще бъдат 9 проекта, класирани съответно на първо, второ и трето място (по З във всяка от възрастовите категории 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас; 3 проекта, класирани за поощрителни награди (по един във всяка възрастова категория).

Министерството на здравеопазването, Офисът на Световната здравна организация (СЗО) за България, Българският младежки Червен кръст и Представителството на Европейската комисия в България осигуряват по една предметна награда в категорията „Специални постижения в областта на опазване на здравето“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина