Депутати посетиха Перущица, хората им зададоха въпроси

Автор: Plovdiv Now 10936
Депутати посетиха Перущица, хората им зададоха въпроси

Народни представители от ГЕРБ - Пловдив област се срещнаха с хората от Перущица на обща открита приемна. Градът беше посетен от депутатите ген. Константин Попов, Запрян Янков и Данка Люртова. На срещата присъства, разбира се, и кметът на общината Мария Вълканова.

Перущенци попитаха какво се случва с програмата "Асистенти на хора с увреждания" и дали тя въобще ще съществува и през 2020 година. Програмата няма да спира, в момента се преразпределя бюджета, за да се осигури финансиране, коментираха народните представители. По думите им броят на нуждаещите се от лична помощ се увеличава прогресивно. Съответно, разходите за обезпечаване на Закона за лична помощ нарастват също прогресивно. Затова правителството търси различни възможности за осигуряване на грижа за нуждаещи се от асистентска подкрепа. Това може да стане благодарение на Национална програма за предоставяне на грижи в домашни условия, която ще влезе в сила от месец март.

Другия проблем, който засегнаха перущенци, беше този за лошото състояние на централния площад и на пътя Перущица – Йоаким Груево. Депутатите отговориха, че тъй като пътят е общински, няма как да се търси помощта на Областно пътно управление или на Агенция “Пътна инфраструктура“. Кметът Мария Вълканова обясни, че и двата обекта са неин приоритет и ще работи за осигуряване на тяхното финансиране и изпълнение.

Източник: ПП ГЕРБ - Пловдивска област

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина