955 шофьори провери полицията, 520 - в нарушение, сред тях друсан от Перущица

Автор: Plovdiv Now 2316
955 шофьори провери полицията, 520 - в нарушение, сред тях друсан от Перущица

62 водачи са санкционирани за неправомерна употреба на мобилни телефони при специализирана операция за недопускане на незаконосъобразно ползване на мобилни устройства по време на движение. Това сочат резултатите от проведена операцията в рамките на днешния ден от служители на пловдивската полиция. По смисъла на чл. 104а от ЗДвП, използването от водачите на мобилни телефони по време на движение без устройства, позволяващи употребата им без участието на ръцете, е недопустима.

По време на операцията са проверени 995 водачи на моторни превозни средства, като почти половината от тях - 520 души, са извършили различни нарушения на Закона за движение по пътищата.

Съставени за 194 акта за установяване на административно нарушение и 326 фиша за налагане на глоба. На 48 от спрените за проверка са връчени фишове за вече извършени нарушения на пътя. В хода на акцията в ареста за срок до 24 часа са задържани и двама водачи.

 Екип на сектор "Пътна полиция" е установил мъж, седнал зад волана на превозно средство след употреба на 2.33 промила алкохол. Униформени от сектор "Специализирани полицейски сили" са задържали 33-годишен мъж от Перущица, шофирал под въздействие на марихуана. За двете нарушения са започнати досъдебни производства под надзора на прокуратурата.

ОД на МВР - Пловдив припомня, че ползването на мобилен телефон по време на шофиране разконцентрира вниманието на водача, а действията му зад волана в този случай могат да бъдат фатални. Проверяващите на пътя ще бъдат безкомпромисни към всички нарушители на закона.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина