100 нуждаещи се в Перущица получават топъл обяд

Автор: Plovdiv Now 5955
100 нуждаещи се в Перущица получават топъл обяд

Община Перущица предоставя топъл обяд на 100 нуждаещи се. Това са лица и семейства с право на месечно подпомагане, самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи и не могат да се издържат с тях и имуществото си, както и лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях.

Ежедневно в работните дни на 100 потребителя се предоставя супа, основно ястие и хляб, а понякога и десерт. Външен изпълнител доставя хранителните продукти съгласно Закона за обществените поръчки.

Финансирането на тази дейност е по проект „Предоставяне на топъл обяд на територията на община Перущица“ по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05FMOP001-03.02 „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане към Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г.

До 29 март 2019 г. са приети общо 241 заявления за участие в проекта и получаване на услугата „Обществена трапезария“. В рамките на две години и половина общо с натрупване 178 лица са сключили договор и получавали топъл обяд.

Лицата, които не спазват правилата за получаване на услугата са освобождавани и на тяхно място се включват чакащите кандидат-потребители класирани от Комисията за подбор.

За недопускане на разхищение на хранителни продукти неполученият топъл обяд за деня се разпределя на чакащите.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина