Жители на Трилистник блокираха пътя за АМ “Тракия“

Автор: Plovdiv Now 5415
Жители на Трилистник блокираха пътя за АМ “Тракия“

Жителите на село Трилистник излязоха на голям протест днес и затвориха пътя за АМ "Тракия". Те искат коритото на река Стряма да бъде почистено, за да не стигне отново до голямо наводнение в селото, съобщава TrafficNews.bg.

"Искаме да се почисти коритото на реката, тъй като трагедията е голяма. Ако тръгнете по къщите, къщите и етажите ги няма. И колата и тя ни отиде, над колата беше водата. Нашата къща беше съборена по време на наводнението. Живеем във фургони и се страхуваме водата да не ни залее пак. Получихме помощ 375 лева от държавата, 500 от общината по Коледа още 300 лева”, заявиха жителите на Трилистник. 

“Ние настояваме държавата да си свърши нещата до край, защото ужаса, който изживяхме заедно, не искаме да се повтаря.”, каза кметът на община Марица Димитър Иванов.

Малко повече от половин година след опустошителното наводнение в с. Трилистник, жителите остават обезпокоени от непочистеното корито на р. Стряма. С настъпването на пролетта и обилните валежи хората са притеснени, че бедствието може да се повтори и излизат на протест, като настояват реката да бъде почистена. Ако това не се случи, възнамеряват да бойкотират и предстоящите избори.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина