Земеделци отново блокираха кръговото на Труд

Автор: Plovdiv Now 5187
Земеделци отново блокираха кръговото на Труд

Пловдивските фермери отново изразяват недоволството си, като протестиращите блокират ключови пътища в цялата страна. Трактори и друга селскостопанска техника блокира кръговото кръстовище на Труд. След това отново ще тръгнат към Пловдив, като се очаква отново да стигнат до ул. "Васил Левски“ и да направят обратен завой към Карловско шосе на кръстовището с бул. "Дунав“.

Вчера движението на кръстовището се беше спряно за около 10 минути. Протестните действия са обявени между 10:00 и 13:00 часа.

Припомняме, че фермерите не са съгласни с пакета от мерки в размер на 150 милиона лева, които предложи правителството. От бранша не приемат и предложението земеделците да представят данъчните си декларации от НАП, за да се провери дали са били на загуба.

Недоволството на фермерите е и срещу Зелената сделка и Зелените мерки, които се налагат от ЕК, защото според тях те са в ущърб на българското земеделие. Искат и законови промени за дългосрочно решение на проблемите в сектора. Премиерът Денков ги покани отново на среща днес, на която да бъде обсъдено предложението за нов меморандум, като направи и лека отстъпка относно данъчните декларации.

Снощи от Българската аграрна камара заявиха, че приемат поканата за разговори. Междувременно комисията по земеделие днес ще изслуша ресорния министър Кирил Вътев за кризата в сектора.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина