Започват инвестиции в селата около „Високотехнологичен парк – Пловдив”, слагат LED осветление за над 2 млн лева

Автор: Благовест Андонов 7332
Започват инвестиции в селата около „Високотехнологичен парк – Пловдив”, слагат LED осветление за над 2 млн лева

Първите три села, в които цялото осветление ще бъде подменено и сложени LED прожектори, са Граф Игнатиево, Войводиново и Калековец. Община „Марица” проведе обществена поръчка за подмяна на осветлението за над 2 млн. лева, като вече има и избран изпълнител в лицето на консорциума „Филкаб – инженеринг”. Обединението е дало цена от 2,224 млн. лева за 19-те населени места. Освен стълбовете с LED прожектори, със сумата трябва да се внедри и система за осветление, която да е с последно поколение  софтуер.

Към момента осигуреното финансиране е около 333 хил. лева, с което ще се подмени осветлението в първите три населени места. Дейностите в другите три села ще се осъществяват, след като се намери финансов ресурс, показват условията на поръчката.

Припомняме, че в началото на юни Общинският съвет в Пловдив гласува 300 000 лева за проектирането и изграждането на инфраструктура във „Високотехнологичен парк – Пловдив” в Община „Марица”.

Бъдещият високотехнологичен парк е в рамките на „Тракия икономическа зона” и изцяло в пределите на Община „Марица”. Той ще се намира в землищата на три пловдивски села – Калековец, Войводиново и Скутаре, макар най-близо да е до първото населено място.

 В средата на май в Общинския съвет в съседната на Пловдив община бе взето важно решение за изменението на Общия устройствен план. В него  е записано, че се изменят  редица структурни единици в землище на село Калековец, както и една част от местност „Дъбака“, която е по кадастралната карта към село Скутаре - на север от автомагистрала „Тракия“. Другите единици са част от землището на село Войводиново.

Припомняме, че делегация от немския концерн VW бе на посещение в Пловдив, които бяха посрещнати от премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов.  

Премиерът по-късно заяви, че VW може да отиде в София, ако немците все пак изберат България вместо Турция. Той обаче вметна, че и Хюндай имат интерес за автомобилен завод у нас. Възможно е и теренът в Община „Марица” също да е сред обсъжданите местоположения.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина